Doorgaan naar hoofdcontent

Als het niet in Firefox werkt, dan werkt het niet

Doordat Microsoft nu de code van Google gebruikt voor de nieuwe versie van Edge zijn er nu feitelijk maar drie smaken layout-engines, (render-engines, rendering engines of opmaak-engines).
Namelijk: WebKit (van Apple's Safari); Blink of Chromium (van Chroma en Edge) en Gecko (van Mozilla/firefox).
Wat betekend dat voor gebruikers?
Het is een commercieel belang voor bedrijven en een economisch belang voor consumenten dat alle drie op alle websites altijd werken. Dat ze alle drie dus dezelfde standaaeden ondersteunen.
Het kan natuurlijk zijn dat Apple, Google of Microsoft iets uitprobeert in een alfa versie van een engine. Maar de gebruiker heeft er belang bij dat alle drie op productie webapps altijd werken.
Vandaar onze adagio "Als het in Firefox niet werkt, dan werkt het niet".
Door te eisen dat webapps in Firefox werken kan zeker worden gesteld dat productie versies van webapps los van Google, Apple en Microsoft ook werken.
We hebben er immers belang bij onafhankelijk van deze multinationals te kunnen zijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De verkeerde aanpak van Python.

Python is het resultaat van een zeer goede analyse van menselijk gedrag en programmacodering. Het verbetert het objectgeoriënteerde gedrag van de coder. Er is geen ontkomen aan objectoriëntatie in Python. De syntaxis behandelt alleen noodzakelijke trefwoorden en opdrachten. Het doet dit door ook de taal taak-object georiënteerd te houden en niet georiënteerd is op de praatstroom. Maar!! De manier om met variabelen om te gaan door automatische classificatie (string, integer enzovoort) is vanuit een datamanagement oogpunt gezien juist niet object georiënteerd! De oriëntatie van Python is wat de data betreft zo ver gegaan dat het alleen gefocust is op het makkelijk te maken voor de programmeur. Dat een programma altijd een samenhang heeft met een buitenwereld (binnen de computer waar het programma op draait, internet en de reële wereld) wordt daarmee over het hoofd gezien. Goede object georiënteerde data-analyse wordt daarmee niet afgedwongen. Bovendien verspilt Python energie (tijd

Redenen om geen chromebook te gebruiken.

Het meest voorkomende computergebruik is met een Chromebook te doen. Goedkoper dan met andere apparaten.  Waarom heb je dan nog een andere laptop nodig? Je hebt iets voor de ('n) overheid te verbergen . Dan kan je maar beter helemaal van internet afgaan. Functionaliteit die je nodig hebt werkt niet op Chromebook. Dit komt steeds minder vaak voor, maar het komt nog wel voor. Voorbeelden zijn: Gaming . Beter op een gaming console. Software ontwikkeling. Video editing en grafisch design.