Doorgaan naar hoofdcontent

Google Workspace

 

GSuite heet nu Google Workspace.

De oneindige wijsheid van Google marketing heeft blijkbaar bedacht dat meer Google meer vertrouwen geeft. Google zelf weet dat ze betrouwbaarder zijn dan Microsoft. Blijkbaar hebben ze nog steeds niet door dat de naam Google in Europa echter andere associaties oproept.

We kijken daar wel doorheen. En weten dat we een functioneel rijke thuis- en kantoor-office omgeving bieden tegen een zeer gunstige prijs.

Voor de klant veranderd er niet veel behalve de naam en de icoontjes van de verschillende apps.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Redenen om geen chromebook te gebruiken.

Het meest voorkomende computergebruik is met een Chromebook te doen. Goedkoper dan met andere apparaten.  Waarom heb je dan nog een andere laptop nodig? Je hebt iets voor de ('n) overheid te verbergen . Dan kan je maar beter helemaal van internet afgaan. Functionaliteit die je nodig hebt werkt niet op Chromebook. Dit komt steeds minder vaak voor, maar het komt nog wel voor. Voorbeelden zijn: Gaming . Beter op een gaming console. Software ontwikkeling. Video editing en grafisch design.

Als het niet in Firefox werkt, dan werkt het niet

Doordat Microsoft nu de code van Google gebruikt voor de nieuwe versie van Edge zijn er nu feitelijk maar drie smaken layout-engines, (render-engines, rendering engines of opmaak-engines). Namelijk: WebKit (van Apple's Safari); Blink of Chromium (van Chroma en Edge) en Gecko (van Mozilla/firefox). Wat betekend dat voor gebruikers? Het is een commercieel belang voor bedrijven en een economisch belang voor consumenten dat alle drie op alle websites altijd werken. Dat ze alle drie dus dezelfde standaaeden ondersteunen. Het kan natuurlijk zijn dat Apple, Google of Microsoft iets uitprobeert in een alfa versie van een engine. Maar de gebruiker heeft er belang bij dat alle drie op productie webapps altijd werken. Vandaar onze adagio "Als het in Firefox niet werkt, dan werkt het niet". Door te eisen dat webapps in Firefox werken kan zeker worden gesteld dat productie versies van webapps los van Google, Apple en Microsoft ook werken. We hebben er immers belang bij onafhanke