Doorgaan naar hoofdcontent

Ethisch Open Source gebruik

Privacy is een dingetje, maar we hebben het uiteindelijk zelf in de hand. Vooral de keuzes die we zelf maken bepalen of en hoeveel informatie we over onszelf weggeven.

Veel mensen weten niet beter en laten zich door mooie verhalen en verkooptrucs slachtoffer worden van grote bedrijven. Ze leggen hun hele hebben en houden op straat zonder er erg in te hebben.

GRATIS BESTAAT NIET! BIJ GRATIS BENT U ZELF HET PRODUCT!

Neem bijvoorbeeld de FireFox browser. Ze hebben een privacy belofte (https://www.mozilla.org/nl/privacy/) Nog beter is Ghostery (een zusje van FireFox). die zijn helemaal helder over hun verdienmodel.

U heeft in de hand of ze dat vol kunnen houden! Vrijwilligerswerk kost ook geld. en dat wordt gesponsord door grote en kleine sponsoren.

DE BESTE SPONSOR BENT U ZELF!

Belaat voor alles een beetje, dan wordt u zelf niet het product.

  • Gebruik LibreOffice in de plaats van Microsoft Office en doneer ze een paar Euro per maand.
  • Gebruik een betaalde email service ( bijvoorbeeld ProtonMail), of beter nog gebruik email bijna niet.
  • Gebruik Signal in de plaats van WhatsApp
  • Heeft u voorbeelden van privacy oplossingen, laat dan een commentaar achter op deze blog.

De ethiek is simpel! GRATIS BESTAAT NIET! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

CloudOffice By Clocked

Vandaag (2020-12-14) is CloudOffice van Clocked * vernieuwd. We hebben: De volgorde van de Apps veranderd; Beeldtelefoon toegevoegd; Office SMS is veranderd naar Berichten. Over het laatste Berichten is wat meer te vertellen. De wereld is aan het overstappen naar een nieuwe generatie van SMS. Bij Vodafone noemen ze het Message+ bij T-Mobile noemen ze het Joyn. Bij KPN RCS (Rich Communication Services). Het gaat om een berichten dienst die door alle telecom providers (wereldwijd) gaat werken en WhatsApp vervangt. Hierdoor kan op den duur iedereen met een mobiel, zonder in te loggen op een dienst als Apple Messanger; WahtsApp etc... , met elkaar chatten.  *CloudOffice is onze webapp die te openen is vanaf onze openingspagina met de knop "CloudOffice". Daarmee bieden we U een menu naar de Google Apps voor mobiel en kantoor. En naar onze eigen "back-office" voor onze zakenpartners.

Redenen om geen chromebook te gebruiken.

Het meest voorkomende computergebruik is met een Chromebook te doen. Goedkoper dan met andere apparaten.  Waarom heb je dan nog een andere laptop nodig? Je hebt iets voor de ('n) overheid te verbergen . Dan kan je maar beter helemaal van internet afgaan. Functionaliteit die je nodig hebt werkt niet op Chromebook. Dit komt steeds minder vaak voor, maar het komt nog wel voor. Voorbeelden zijn: Gaming . Beter op een gaming console. Software ontwikkeling. Video editing en grafisch design.

Google Workspace

  GSuite heet nu Google Workspace . De oneindige wijsheid van Google marketing heeft blijkbaar bedacht dat meer Google meer vertrouwen geeft. Google zelf weet dat ze betrouwbaarder zijn dan Microsoft. Blijkbaar hebben ze nog steeds niet door dat de naam Google in Europa echter andere associaties oproept. We kijken daar wel doorheen. En weten dat we een functioneel rijke thuis- en kantoor-office omgeving bieden tegen een zeer gunstige prijs. Voor de klant veranderd er niet veel behalve de naam en de icoontjes van de verschillende apps.